Hírek

4 kapuvári dobogós a Kyokushin Európa Bajnokságon

4 kapuvári dobogós a Kyokushin Európa Bajnokságon

Szegeden került megrendezésre a XIV. I.K.O.K.U Kyokushin Karate Európa Bajnokság szeptember utolsó hétvégéjén, ahol a Castrum SC Kapuvár négy versenyzője is a dobogóra küzdhette magát a népes mezőnyben.

Nemzetközi bajnokságokkal tűzdelve zajlik a Kyokushin karatésok őszi szezonja. Szegeden, szeptember 28-n rendezték az I.K.O.K.U Kyokushin világszervezet XIV. Európa bajnokságát, ahol a Castrum SC Kapuvár 7 fővel képviselte a Rábaközt. A népes mezőnyben sajnos csak 4 fiatalnak sikerült a dobogóra jutni, de a többiek sem okoztak csalódást a tatamin mutatott teljesítményükkel.

berta es robertaSzalay Berta a felnőtt női -65kg-os kategóriában bizonyult a legjobbnak, és aranyérmet szerzett.
A korábbi junior Világbajnok Végerbauer Roberta 6 év után ismét tatamira lépett, és a felnőtt női nehézsúlyban bronzérmet harcolt ki.

Az U21-es férfi nehézsúlyban Hoffer András ezüstérmére, míg az U18-as kategória könnyű súlyában, Németh Virág bronzérmére lehettek büszkék csapattársai. Szücs Hanna, Gere Boglárka és Serfőző Zalán épphogy lemaradtak a dobogóról.

"Az őszi szezonban kevés szabad hétvége vár ránk. Utánpótlás versenyzőink Szlovákiában, para karatésunk Budapesten lép majd tatamira október elején, míg válogatott versenyzőink közül négyen (Németh Virág, Gere Boglárka, Szalay Berta és Hoffer András) pedig a Shinkyokushin Európa Bajnokságon képviselik majd hazánkat Wroclawban október 26-án." - ismertette a közelgő programot Sensei Pantelics Péter a Castrum elnöke.

CASTRUM bajnokok IKOKU

Kapcsolódó cikkek

Információk

A Castrum SC Kapuvár, a Shinkyokushin Harcművész Szövetségbe tartozik, a Magyar Kyokushin Karate Szervezet (Shihan Furkó Kálmán) és a Magyar Karate Szövetség (MKSZ) tagjaként kapcsolódik a Sportminisztériumhoz. 

Sportolóink hivatalos versenyengedéllyel rendelkező, amatőr sportolók akik igyekeznek profi teljesítményt nyújtani 1983 óta.

Castrum Magazin 2016.