Hírek

Danvizsga 2024
Danvizsga 2024

Két új fekete öves a Castrumban

Augusztus végén zajlott a Shinkyokushin Harcművész Szövetség nyári edzőtábora, és szakmai továbbképzése Mátraházán, ahol Csonka Lili, és Szalay Berta sikeres fekete öves vizsgát tett.

Az edzőtábor vendége volt Shihan Anca Wallmen és Sensei Harris Wallmen a romániai Shinkyokushin szervezetből. Anca Shihan az EKO (Európai Kyokushin Szervezet) Technikia bizottságának tagja, míg Harris Sensei a Román válogatott edzője.

Övvizsga

Mivel szervezetünkben csak a Dankollégium előtt lehet övvizsgát tenni 1. kyura, ezért Végerbauer Roberta és Hoffer András is sikeresen teljesítették a 2,5 órás technikai erőpróbát. Az SHSZ táborokban színes öveseknek nincs küzdelmi követelmény, csak a fekete övre vizsgázóknak van. András, és Roberta segítőként vettek részt a küzdelmek során.

Berta és Lili

A két Castrumos hölgy, a 2023-ban teljesített 1. kyu-s követelmények után keményen készültek a fekete öv megszerzésére. Rendszeresen részt vettek a Dan vizsga felkészítő edzéseken, és keményen dolgoztak állóképességük javításán, hogy a mester fokozat megszerzése zökkenő mentes legyen.

A majd 3 órás technikai vizsgát mindketten dícsérettel teljesítették, és a délutáni vizsga küzdelmeket japán módszer szerint, 10 x 1 percben vezető bíró koordinálása mellett vívták. A Verseny vizsga küzdelmek lényege, hogy a 10 küzdelemből 7x győzelmet-, vagy döntetlent kell elérni. Lili és Berta is mind a 10x teljesítette ezt. Sőt Bertánk, még egy Roll-kickkel Ippont is szerzett.

Remek teljesítmény, és felszabadult boldogság várt fiataljainkra az esti Sayonara partyn. Egy újabb mérföldkő lett teljesítve.

Adományozott 3. dan-t is a Dankollégium.

Mészáros András 3. dan

 

A 72 esztendős Mészáros András mester már 33 évvel ezelőtt kezdett el karatézni 39 éves korában. András mester szépen haladt előre az övvizsgákon, és a 2. dan övfokozatig jutott. Szakmai munkáját elismerve, a Dankollégium felmentette az idős mestert a 3 órás fizikai megterhelés alól, és életművét elismerve Sensei -i fokozattal, 3. dannal jutalmazta a Budapesti Harcművész SE edzőjét. Óriási tapsvihar és gratulációk köszöntötték András Senseit.

 

 

 

 A két új harcossal, jelenleg is aktív fekete öves mestereink:

  • Sensei Pantelics Péter 4.dan
  • Senpai Németh Veronika 1.dan
  • Senpai Pantelics Bence 1.dan
  • Senpai Bán Lili 1.dan
  • Senpai Kovács Csaba 1.dan
  • Senpai Csonka Lili 1.dan
  • Senpai Szalay Berta 1.dan

A lehetőség pedig adott minden fiatalunk számára. A lényeg, hogy nem szabad megállni, és nem szabad feladni.

A vizgáról készült fotók a Castrum facebook albumában megtekinthetők >>>

 

Kapcsolódó cikkek

Információk

A Castrum SC Kapuvár, a Shinkyokushin Harcművész Szövetségbe tartozik, a Magyar Kyokushin Karate Szervezet (Shihan Furkó Kálmán) és a Magyar Karate Szövetség (MKSZ) tagjaként kapcsolódik a Sportminisztériumhoz. 

Sportolóink hivatalos versenyengedéllyel rendelkező, amatőr sportolók akik igyekeznek profi teljesítményt nyújtani 1983 óta.

Castrum Magazin 2016.