Hírek

Magyarország Tehetsége: - Serfőző Hanga Niobé

Magyarország Tehetsége: - Serfőző Hanga Niobé

2024. június 7-n a Duna Arénában vehette át a díjat Serfőző Hanga Niobé, a Castrum SC Kapuvár 2x-es Európa bajnoka, dr. Schmidt Ádám Sportért felelős államtitkártól.

Magyarország Tehetsége 2023 - Serfőző Hanga Niobé

Hanga a 2022/23-as tanévben a Győri Táncművészeti Szakgimnáziumban 5,0 (!) tanulmányi átlaggal zárt, és emellett a korosztályos Európa Bajnokságon Európa Bajnoki címet vívott ki. A 2022/2023. tanévben elért kimagasló tanulmányi és sportteljesítményekért járó kitüntetésre 980 pályázó nevezett. A 750 db sikeres pályázó közül a legjobb 72 sportolót hívták meg a Duna Arénába. A középiskolások "Magyarország Tehetsége 2023" díjban részesültek.

Hanga már a 2021/22-es tanévben is kiérdemelte ezt a díjat, idén azonban edzőjével (sensei Pantelics Péterrel) személyesen is részt vehetett a díjátadón.

Hanga azon élsportolók egyike, aki ismét bebizonyította, hogy a tanulás és a versenysport kéz a kézben sikerre vihetők.

Követendő példa minden fiatal számára.

Gratulálunk Hangának, szüleinek, tanárainak és a társainak, akik segítették őt a felkészülései során.

Kapcsolódó cikkek

Információk

A Castrum SC Kapuvár, a Shinkyokushin Harcművész Szövetségbe tartozik, a Magyar Kyokushin Karate Szervezet (Shihan Furkó Kálmán) és a Magyar Karate Szövetség (MKSZ) tagjaként kapcsolódik a Sportminisztériumhoz. 

Sportolóink hivatalos versenyengedéllyel rendelkező, amatőr sportolók akik igyekeznek profi teljesítményt nyújtani 1983 óta.

Castrum Magazin 2016.